Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Καθιέρωση ποσοστού 0,5% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας

Print Friendly, PDF & Email
10/01/2007

 

8fd4c2138816c7fc14d137c9fce4afcd_m

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μετά από πολλές επίμονες και επίπονες προσπάθειες ένας από τους βασικούς μας στόχους, η ενίσχυση των αποθεματικών του Ταμείου πρόνοιας μπήκε στην τελική ευθεία.
Με απόφαση της υφυπουργού Ανάπτυξης κυρίας Αποστολάκη το ποσοστό των εισπράξεων από συνδρομές που αποδίδουν τα Επιμελητήρια προς την Κ.Ε.Ε από 3% αυξήθηκε σε 3,5%.
Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2001 η Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε που πραγματοποιήθηκε στα Ολύμπια της Ηλείας με την συνεισφορά του Προέδρου κου Κασιμάτη και της ΔΕ της, υιοθέτησε το αίτημα της Ο.Σ.Υ.Ε και αποφάσισε ότι το επί πλέον 0,5% θα αποδίδεται στην Ομοσπονδία για την ενίσχυση του Ταμείου.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το γεγονός είναι ιστορικό τόσο για το συνδικαλιστικό μας κίνημα όσο και για το Ταμείο μας. Μεταφράζεται σε αύξηση των αποθεματικών κατ’ έτος κατά 40 – 50 εκατομμύρια. Καθιστά το Ταμείο μας βιώσιμο και δίνει την δυνατότητα σημαντικής αύξησης της εφ’ άπαξ παροχής. Η εξέλιξη αυτή είναι καρπός της καλής συνεργασίας μεταξύ Ο.Σ.Υ.Ε , Κ.Ε.Ε και Υπουργείου Ανάπτυξης. Είναι το αποτέλεσμα της αναγνώρισης του ρόλου και του λόγου της Ο.Σ.Υ.Ε . Σ’ αυτή την κατεύθυνση και στον ίδιο δρόμο που μέχρι τώρα πορευόμαστε θα συνεχίσουμε. Έχουμε ακόμη πολλά να πετύχουμε με την βοήθεια και την εμπιστοσύνη σας.

Για το Δ.Σ της Ο.Σ.Υ.Ε

Ο Πρόεδρος                 Η Γραμματέας

Μιχάλης Γιάγκας          Παρασκευή Γιοβανοπούλου