Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023

Επιστολή στον Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη

Print Friendly, PDF & Email
20/10/2010

%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%bf%cf%87%ce%bf%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%83

 

Προς Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και  Ανταγωνιστικότητας Κο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Κοιν:  – Υφυπουργό  Κο Ντίνο Ρόβλια
– Γεν. Γραμματέα Κο Στέφανο Κομνηνό
– Επιμελητήρια
– Συλλόγους Ο.Σ.Υ.Ε
– Υπαλλήλους Επιμελητηρίων
Κύριε  Υπουργέ,

Πέντε  μήνες μετά τη ψήφιση του νόμου (ΦΕΚ 90Α), που αναφέρεται  στην απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης των επιχειρήσεων, στη θεσμοθέτηση των υπηρεσιών μιας στάσης, στη λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) και  στην πορεία των Επιμελητηρίων, καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έχει γίνει για την ενεργοποίησή του.

Παρά το γεγονός ότι η απλοποίηση της σύστασης των επιχειρήσεων και η λειτουργία του ΓΕΜΗ  καθίσταται αναγκαία από την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, υπάρχει και δέσμευση της Ελλάδος προς το «μηχανισμό στήριξης»  που προβλέπεται στο «Μνημόνιο» και έπρεπε ήδη να είχε υλοποιηθεί.

Παράλληλα ενώ προγραμματίζονται Επιμελητηριακές εκλογές δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη ακόμη για τη θέσπιση εκλογικής αποζημίωσης για του υπαλλήλους που θα εργαστούν για τη διεκπεραίωση των εκλογικών διαδικασιών.
Εκφράζουμε  για μια ακόμη φορά την έντονη ανησυχία μας για την παρατηρούμενη καθυστέρηση.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων (Ο.Σ.Υ.Ε) με υπευθυνότητα έχει καταθέσει τις προτάσεις της για να γίνει επί τέλους πράξη αυτό που χρόνια διεκδικεί για λογαριασμό της επιχειρηματικότητας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία και παρακαλούμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση για να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας.