Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email
15/02/2009

 

Στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου το 20ο Τακτικό Συνέδριο της Ο.Σ.Υ.Ε.

Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Αργύρης ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κος Βασίλης Παππάς, ο Αντινομάρχης Ιωαννίνων κ. Σπύρος Νίκας και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Περικλής Γραβάνης. Επίσης έλαβαν μέρος συνάδελφοι από πολλά Επιμελητήρια της χώρας.

Κατά το διήμερο των εργασιών συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σώμα ο Διοικητικός και οικονομικός Απολογισμός και έγινε εκτενής αναφορά:

  1. Στις συνθήκες που επικρατούν στα Επιμελητήρια μετά την ψήφιση του Εμπορικού Μητρώου και της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας και επισημάνθηκαν τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες, αλλά και οι αναγκαίες αλλαγές που απαιτούνται για να γίνει εφικτή η υλοποίηση και εφαρμογή των διατάξεων του νόμου.
  2. Στα υπαλληλικά θέματα έγινε ανάλυση του ασφαλιστικού, της κατάσταση του Ταμείου Πρόνοιας – Εφάπαξ μετά την ενοποίηση των Ταμείων, των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων οι οποίες έχουν πλήρως αδρανοποιηθεί, της οικονομικής κατάστασης των Επιμελητηριακών Υπαλλήλων, το νέο Μισθολόγιο που δεν εφαρμόζεται και των αμοιβών από επιτροπές και ομάδες εργασίας και τονίστηκαν τα προβλήματα στις σχάσεις ορισμένων διοικήσεων και εργαζομένων και των παρεμβάσεων της Ο.Σ.Υ.Ε για την εξομάλυνση των καταστάσεων.
  3. Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην ελληνική αγορά δεν ήταν δυνατόν να μην απασχολήσουν το συνέδριο αφού οι εργαζόμενοι στα Επιμελητήρια είναι οι πρώτοι αποδέκτες των προβλημάτων των επιχειρηματιών.
  4. Τέλος προσδιορίστηκαν οι επόμενοι στόχοι του Επιμελητηριακού Συνδικαλιστικού Κινήματος και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Σ.Υ.Ε για την επιτυχή έκβαση των θεμάτων που μας απασχολούν.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου οι συνάδελφοι Απόστολος Σίσκος και Διονύσης Καρβέλας, που διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, ως δείγμα αναγνώρισης του χρόνου και του κόπου που κατέθεσαν στο Συνδικαλιστικό μας Κίνημα για την προώθηση των υπαλληλικών επιμελητηριακών θεμάτων, τιμήθηκαν για την πολυετή και σημαντική προσφορά  τους ενώ αναμνηστικό δώρο δόθηκε στον Πρόεδρο κο Δημήτριο Μπαράτσα και τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για την πολύτιμη φιλοξενία τους.